Nowy KKZ – TG.04 Produkcja wyrobów cukierniczych
Już od 20 września 2019r
bezpłatny kurs nadający kwalifikacje dla dorosłych
tel.77 461 27 01; ckziu@ckziu-strzelce.pl
TG.04 Produkcja wyrobów cukierniczych
w zawodzie technik technologii żywności
Czas trwania: 652 godziny w systemie zaocznym – 10 miesięcy; w tym do 20 % godzin z zastosowaniem kształcenia na odległość
Ukończenie tego kursu umożliwi Ci przystąpienie do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie, w zakresie danej kwalifikacji, przeprowadzonego przez okręgową komisje egzaminacyjną. Uczestnikami kursu mogą być osoby pełnoletnie o dowolnym poziomie wykształcenia, zarówno czynne zawodowo jak i pozostające bez pracy
Uczestnik kursu nauczy się
– obsługiwania maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów cukierniczych
– sporządzania półproduktów cukierniczych
– sporządzania gotowych wyrobów cukierniczych
– dekorowania wyrobów cukierniczych
Po ukończeniu kursu pracę znajdziesz w funkcjonujących na rynku cukierniach, zakładach produkcyjnych czy też w firmach zajmujących wytwarzaniem czekoladek i słodyczy.
KKZ to elastyczne, nowoczesne kształcenie zawodowe
Zapisy w sekretariacie szkoły
Szczegóły oraz wniosek o przyjęcie na stronie www.ckziu-strzelce.pl