KoZaK sezon 3.1

Powoli kończy się pierwsze półrocze w szkole a z nim pierwsza część trzeciego już sezonu zajęć pozalekcyjnych dla uczniów klasy 1 Tg  w ramach ” Koła Zakręconych Kulinarnie”. Uczniowie licznie i z entuzjazmem uczestniczyli w sześciu kilkugodzinnych spotkaniach, w czasie których wykonywali ciekawe i niebanalne potrawy takie jak : cebularze drożdżowe, kruche ciasteczka w szachownicę, tary z kurczakiem czy zawijasy z ciasta francuskiego.
Oprócz nowych doświadczeń, wykonywanie potraw i wypieków dostarczało uczniom wiele radości i satysfakcji, a u niektórych było widoczne prawdziwe zacięcie kulinarne.  Również na drugie półrocze planowane są atrakcyjne zajęcia, oby tylko nie zabrakło wspomnianego entuzjazmu i chęci do następnych spotkań.

                                                                                                                                  Krystian Grondes

Dostępność cyfrowa