Technik żywienia i usług gastronomicznych – bloger kulinarny

Nauczysz się:

  • sporządzać potrawy i napoje zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, 
  • obsługiwać nowoczesny sprzęt gastronomiczny, 
  • organizować i przygotowywać różnorodne imprezy okolicznościowe np. wesela, bankiety, 
  • prawidłowo i estetycznie podawać dania,
  • projektować i aranżować wnętrza sal konsumpcyjnych,
  • kultury obsługi konsumenta.

Innowacja – BLOGER KULINARNY    NOWOŚĆ 

Będziesz mógł również:

  • zdobyć umiejętności w zakresie fotografii kulinarnej, kręcenia i montażu filmów,
  • nauczyć się prowadzenia bloga kulinarnego,
  • poznać nowoczesne podejście do zdrowego i racjonalnego żywienia oraz jego korelację z aktywnością fizyczną. Przewidujemy wprowadzić w ramach innowacji dodatkowe pracownie : fotografii kulinarnej, nagrywania i obróbki filmów, dietetyki oraz zajęcia Jogi.
    Ważne jest, aby absolwent w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych był wyposażony w cenne dodatkowe kompetencje dające możliwości dotarcia do klienta za pośrednictwem tak aktualnie popularnych mediów ze swoją ofertą w atrakcyjny, profesjonalny i nietuzinkowy sposób pozwalający na wyróżnienie go wśród innych podobnych.

Zajęcia odbywają się:

  • w nowych, w pełni wyposażonych pracowniach gastronomicznych,
  • w ramach innowacji – zajęcia w pracowniach: fotografii kulinarnej, nagrywania i obróbki filmów, dietetyki – zajęcia jogi,
  • w czasie praktyki zawodowej w restauracjach w kraju i zagranicą oraz podczas dodatkowych kursów.

Po ukończeniu nauki możesz podjąć pracę w:

  • restauracjach,
  • barach,
  • kawiarniach
  • hotelach, na promach i statkach,
  • we własnym lokalu gastronomicznym.

Dostępność cyfrowa